Aloita tankotanssi

Tällä sivulla autamme sinut alkuun, kun haluat aloittaa Tankotanssin.

Tankotanssi on näyttävä urheilulaji ja treenimuoto, joka sopii jokaiselle.

Tankotanssia harrastetaan metallisella pystytangolla, jossa keskivartalo ja kädet voimistuvat nopeasti. Ensin huomaat vartalonhallintasi kehittyvän hurjasti. Sitten huomaat koukuttuneesi. Suosio perustuukin siihen, että laji kehittää lihaksiasi sillä aikaa, kun sinulla on hauskaa. Mitä kauemmin harrastat tankotanssia, sitä enemmän saat voimaa liikkeiden vaikeutuessa. Tankoilu kasvattaa suosiotaan jatkuvasti myös miesten keskuudessa.

Tankotanssiliikkeet jaetaan karkeasti kahteen: pitoihin ja pyörähdyksiin. Pidoissa kiivetään erilaisiin asentoihin ihon ja tangon välisen kitkan avulla. Pyörähdyksissä otetaan vauhtia ja pyörähdetään tangon ympäri. Varsinkin esityksissä mukaan lisätään floorworkia eli tanssillisempaa liikettä lattialla. Lajissa on satoja eri liikkeitä. Uusia tankotanssiliikkeitä luodaan myös jatkuvasti lisää, joten kehittyminen lajissa on rajatonta.

Tarjoussivun linkitys

Tankotanssi sopii just sulle

Tankotanssi sopii kaikille ikään, sukupuoleen tai kuntoon katsomatta. Ainoastaan raskaana olevia kehotamme jättämään kurssin väliin. Tankotanssin parissa käsien ja ylävartalon lihakset kehittyvät nopeasti, joten pohjakunnolla ei ole merkitystä. Harrastuksen voi aloittaa, vaikkei olisi koskaan varsinaisesti rakastanut urheilua.

Nämä tarvitset tankotunnille mukaan

  • tavalliset liikuntavaatteet
  • lyhyet shortsit tangolla tehtäviä pitoja varten
  • pieni pyyhe tangon pyyhkimiseen
  • juomapullo


Näin aloitat

Tankotanssin voi aloittaa kolmella tavalla: tulemalla Tankotanssin Starttikurssille, Tankotanssin peruskurssille tai yksittäiselle Tanko Intro -tunnille. Nämä kaikki ovat tarkoitettu ensikertalaisille. Huomaathan, että Startti- ja peruskurssien sekä tuntiemme ikäraja on 15 vuotta. Nuoremmille järjestämme lasten ja nuorten kursseja.

Sivun alalaidasta löydät vastauksia yleisimpiin aloittelijoiden kysymyksiin. Ota rohkeasti yhteyttä info@readysetpole.fi, jos mieleesi tulee muuta kysyttävää!

Tutustuthan tuntivarauskäytäntöihimme ennen tunneille ilmoittautumista, kiitos.

Alkavat Tankotanssin Starttikurssit ( 5 x 60min)

Kevään 2020 Tankotanssin peruskurssit ( 17 x 60min)

Hups, kursseja ei nyt löytynyt. Palaathan myöhemmin takaisin.

Seuraavat Tankotanssin viikkotunnit

Lajin alkuperä on akrobatiassa

Tankotanssi alkoi kehittyä 800 vuotta sitten Intiassa, jolloin metallinen putki oli puuta. Silloin Mallakhambia harrastavat tolppa-akrobaatit temppuilivat 10 metriä korkealla puutolpalla. Tankotanssi on ottanut osansa myös kiinalaisesta sirkuksesta, jossa kiivetään, hypitään ja temppuillaan korkealla sirkustolpalla.

Tankotanssi kilpailulajina

Suosion kasvaessa myös lajin arvostus ja tankotanssikilpailujen määrä ovat nousseet. Kisoja järjestetään ammattilaisille ja harrastajille. Kansainvälisissä kilpailuissa on usein sekä miesten että naisten sarjat. Vaikka suurin osa kilpailuista on ulkomailla, myös Suomessa pääsee näkemään tankotanssin huippuosaajia.
Jos tavoitteellinen treenaaminen on sinun juttusi, voit hakea mukaan koulutusryhmiimme. Siellä treenataan saman ohjaajan kanssa 1-2 kertaa viikossa. Koulutusryhmien ideana on kehittää jokaista tankoilijaa monipuolisesti, omien toiveiden mukaan. Lue lisää Jyväskylän koulutusryhmistä ja tule mukaan!

Tankotanssi staattisella ja pyörivällä tangolla

Tankotanssia voi harrastaa sekä staattisella että pyörivällä, eli spinnitangolla. Ready Set Polella pääset harrastamaan kumpaakin.

Ready Set Polella tankotanssi aloitetaan aina staattisella, eli paikallaan pysyvällä tangolla. Suosittelemme, että tulet spinnitankotunnillemme, kun olet käynyt vähintään kerran Jatko-tunnillamme.

Voit tehdä spinnitangolla monia samoja liikkeitä kuin staattisella tangolla, mutta pyörivä tanko saa helpoistakin liikkeistä reippaasti näyttävämpiä. Spinnitangolla tankotanssi on eri tavalla haastavaa kuin staattisella. Spinnillä opettelemme hallitsemaan pyörähdysten vauhtia oman kehon lisäksi. Spinnitanko antaa myös enemmän mahdollisuuksia vauhdikkaisiin tai sulaviin ja yhtenäisiin pyörähdyksiin.