Tankotanssin ohjaajakoulutus RSP & Artformance

Jyväskylässä 14.-15.10.2023

Aikaisen varaajan hinta 23.9. asti vain 259€ (norm. 319€)

Lokakuussa 2023 järjestämme yhteistyössä Artformancen kanssa kaksipäiväisen koulutuksen tankotanssin aikuisryhmien opettajille ja sellaiseksi haluaville. Edullisempi hinta voimassa vielä sunnuntaihin 23.9. asti, varaa siis paikkasi pian! Koulutus pidetään Ready.Set.Polen studiolla Jyväskylän keskustassa, mahdollisuus osallistua myös etänä videoyhteydellä. Luennoista jää katsottavaksi myös tallenne, eli voit katsella luennot myös itsellesi sopivampana ajankohtana tai palata niihin myöhemmin. Osallistujat saavat talteen luentojen diat sekä diplomin suoritetusta koulutuksesta.

Koulutuksessa käydään läpi tankotanssin pedagogiikkaa ja yleisesti oppimiseen vaikuttavia asioita, kuten palautteen antamista ja erilaisia opetusmenetelmiä, voiman ja liikkuvuuden kehittämistä sekä vammojen ja kipujen ennaltaehkäisyä ja niiden kanssa toimimista tankotanssitunneilla. Koulutuksen toinen päivä on omistettu käytännön tuntisuunnittelun ja opetuksen pohtimiselle RSP:n kouluttajien johdolla – mitä ja miksi tehdään onnistuneella tankotanssitunnilla? Tarkempaan päiväohjelmaan pääset tutustumaan alempaa.

Aikataulu

La 14.10. klo 12-19

Su 15.10. klo 9-16

Molempina päivinä 1h omakustanteinen lounastauko ja 1-2 lyhyempää taukoa tarpeen mukaan. RSP:lta löytyy mikro ja jääkaappi omia eväitä varten, studion lähellä myös kauppa ja useita ruokapaikkoja.

Kouluttajat

Mm. suositun Sirkus 2.0 -podcastin ja ohjaajakoulutusten taustalla puuhaava Artformance, eli Henri Hänninen, Mikko Rinnevuori & Atte Niittykangas. IG @the_artformance

Ready.Set.Polen Martta Kallas-Mäki & Vilma Virenius. Kumpikin on opettanut tankotanssia jo 2010-luvun alusta ja puuhannut lajin parissa lähes kaikkea mahdollista muutakin, Vilma on myös kilpaillut hyvällä menestyksellä (mm. parisarjan MM-kultamitali vuodelta 2022). Martta on RSP:n nykyinen omistaja-yrittäjä (vuodesta 2020). Koulutukseltaan molemmat ovat yhteiskuntatieteilijöitä, mikä varmasti tulee kuulumaan myös tämän viikonlopun keskusteluissa.

Ohjelma

PÄIVÄ 1:

Mikko Rinnevuori

Asiat, jotka lisäävät tai haittaavat oppimista tunneilla 

Mikon luennolla opimme perusteltuja tapoja tehostaa oppimista tunneilla ymmärtämällä pedagogiikkaa ja didaktiikkaa tankotanssin kontekstissa. Esimerkiksi palautteenantaminen voi auttaa tai hidastaa oppimista -minkä verran ja millä tavoin sitä kannattaa antaa kehityksen tukemiseksi optimaalisesti?

Luennoissa sukelletaan perusteiden lisäksi erilaisiin nykyaikaisiin ja tutkittuihin ratkaisuihin: non-lineaarinen pedagogiikka, implisiittinen oppiminen ja metakognition hyödyntäminen omassa treenissä ja opetustyössä.

Henri Hänninen

Tankotanssia tukeva voima- ja liikkuvuusharjoittelu 

Luennolla käydään läpi sitä, mihin liikkuvuus ja notkeus perustuu, mitkä ovat voiman lajit ja liikkuvuuden eri muodot ja miten voimaa ja liikkuvuutta kannattaa omien viikkotuntien sisällä harjoittaa. 

Täällä opit ymmärtämään oleelliset perusteet valintojen takana – miksi voimaharjoittelu kannattaa irrottaa lajitekniikasta, miten liikkuvuusharjoittelun pohja kannattaa rakentaa, ja kuinka liikkuvuuden quick fixit voivat tukea lajitaitojen oppimista.

Atte Niittykangas / Sirkusfysio

Kivun kanssa harjoittelu ja opettaja apuna loukkaantumisista toipumisessa

Kivun ymmärtäminen antaa opettajalle työkaluja toimia kivun kanssa treenavien oppilaiden kanssa tunneilla. Luento antaa vastauksia siihen, milloin kipuun täytyy reagoida nopeasti ja milloin se on harmittomampaa. Tämän lisäksi käymme läpi yleisimmät tankotanssin rasitusvammat ja loukkaantumiset sekä sitä, miten niitä voidaan tunneilla ennaltaehkäistä.

PÄIVÄ 2

Ready.Set.Pole, Martta Kallas-Mäki & Vilma Virenius

Toisen koulutuspäivän aikana perehdymme tankotanssiin lajina ja sen ominaispiirteisiin opetuksen näkökulmasta sivuten myös lajin asemaa yhteiskunnassa ja liikunnan/urheilun kentällä. Pohdimme päivän jälkimmäisen puoliskon ajan käytännönläheisesti hyvän tankotanssitunnin suunnittelua ja toteutusta; millaisista osista tunti rakentuu, kuinka valita tunnilla tehtävät harjoitukset ja miten niitä skaalataan eritasoisille oppilaille? Käsittelemme myös erilaisia tuntien tasorajauksia ja niiden raameissa toimimista – miten esimerkiksi tasoltaan avoin ja jatkotunti eroavat tuntisuunnittelun ja opettamisen kannalta toisistaan?

Päivään sisältyy myös käytännön demo-osuuksia joissa halutessaan voi hypätä tangollekin, eli varaathan tankoiluun sopivat vaatteet mukaan mikäli haluat näihin osallistua muuten kuin kuunteluoppilaana.