Pilateksen starttikurssi alk. 27.10.

Keskiviikkoisin klo 16:15

Pilateksen starttikurssi 5 x 60min

Ajankohta: keskiviikkoisin klo 16:15-17:15, aloitus 27.10.
Ohjaaja:
Outi-Maija Itkonen

Kaikille yli 12-vuotiaille


Tällä viiden kerran kurssilla opit Pilates-harjoittelun perusteet ja saat hyvän pohjan jatkaa harrastusta viikkotunneillamme. Kurssilla opetellaan Pilateksen ydinasiat; harjaannut hahmottamaan lantionpohjan ja syvien lihasten toimintaa sekä kehon keskilinjan, sekä ketjuttamaan liikkeet sisältä ulospäin. Kurssin jälkeen ymmärrät, mitä ydintuki, lapatuki ja pään kannatus tarkoittavat.

Kurssin jälkeen Pilates jää lukujärjestykseemme viikoittaisena kaikille avoimena tuntina, joille osallistumisesta saat parhaan hyödyn irti mikäli sinulla on lajin perusteet jo hallussa. Suosittelemme siis starttikurssin käymistä kaikille joille Pilates ei vielä ole tuttua tai edellisestä tunnista on kulunut jo aikaa!

Kurssin ohjaaja Outi-Maija on todellinen liikunnanohjauksen monitaituri, jota RSPllä tavataan pääasiassa Hot jooga- ja ilmajoogatuntien puikoista. Tämän aurinkoisen naisen työhistoriasta löytyy kuitenkin Zumbasta lähtien laaja kattaus erilaisia tunteja.

Pilateksesta lajina

Pilates on Joseph Pilateksen 1900 -luvun alkupuolella kehittämä harjoitus, jonka fokus on erityisesti syvien selkärankaa ja koko kehon asentoa kannattelevien lihasten vahvistamisessa. Harjoituksessa haastetaan keskivartalon keskiasennon hallintaa painovoiman, raajojen liikkeiden ja toisinaan myös erilaisten pienvälineiden ja laitteiden avulla.

Pilateksessa keskitymme erityisesti liikeketjujen rakentamiseen ja lihasten hallintaan, liikkeitä ei koskaan tehdä uupumukseen asti vaan vain sen verran, että hallinta säilyy. Laatu korvaa määrän, siis! Pilates haastaakin kehon lisäksi myös mieltä – myös ajatuksen on oltava mukana liikkeessä, jotta sen voi tehdä huolellisesti eikä ”sinne päin”.

Pilateksesta hyötyvät lisääntyvän kehonhallinnan myötä aivan kaikki, ja laji sopii erinomaisesti oheisharjoitteluksi myös tankotanssijoille ja muille akrobaateille. Parantunut asennon hallinta ja hahmotus voi osaltaan toimia myös urheiluvammoja ja kipuja ehkäisevänä tekijänä. Harjoituksen jälkeen olo on vahva, kevyt ja kannateltu. Suosittelemme!


Hinta

99€ / 89€*

*työtön, opiskelija, eläkeläinen, kotivanhempi

Ilmoittaudu viimeistään: 26.10. klo 16

Huom. Kurssi toteutetaan, mikäli ilmoittautuneita on vähintään 5. Mahdollisesta peruuntumisesta ilmoitamme viimeistään edeltävänä päivänä. Huomaathan, että varaus on sitova. Varausehdot