Ohjaajat

Saara Ervasti

Olen toinen RSP:n perustaja, joten akrobatialajien ja ilmajoogan kehittäminen ihan kaikissa muodoissaan on mulle se tärkein juttu. Tankotanssiohjaajana olen toiminut yli 5 vuotta, ja tanssinut eri lajeja koko ikäni. Tankotanssitunneillani keskitytään puhtaaseen tekniikkaan sekä linjoihin ja liikkeen hengittävyyteen. Ohjaan tankotanssin lisäksi RSP:n kaikkia kehonhuoltotunteja sekä ilmajoogaa. Suoritan tällä hetkellä liikuntapedagogiikan sivuainekokokonaisuutta Jyväskylän Yliopistolla. Olen suorittanut Air Yoga I-koulutuksen syksyllä 2015. Olen käynyt myös kilpailemassa tankotanssin saralla kansainvälisesti, ja hyllystäni löytyy mm. Pole2Pole cupin kultamitali.

Salla Oksanen

Tein paluun RSP:n ohjaajaksi nyt elokuussa 2015. Ohjasin ennen tankotanssia, nykyään ilmajoogaa. Olen käynyt RYT-200 multistyle-joogakoulutuksen keskittyen yinjoogaan ja hathajoogaan. RYT-200 on kansainvälisesti arvostettu joogakoulutus (RYT = Registered Yoga Teacher). Lisäksi olen kouluttautunut ilmajooga-ohjaajaksi Unnata Aerial Yogassa, kouluttajana Michelle Dortignac.
Minut tunnetaan muiden mukaan erityisesti isosta naurusta ja sydämestäni. Harrastajat ovat kiitelleet minua innostavuudesta, kannustavuudesta, ymmärryksestä ja lempeästä puskemisesta eteenpäin. Joogakankaan lisäksi viihdyn maastopyöräreiteillä Laajavuoressa ja pitkin maailmaa sekä toimin opinto-ohjaajana päiväsaikaan.

Heidi Lukkarinen

Tankotanssituntiemme lisäksi näet minua paljon kehonhuoltotunneillamme: ohjaan aktiivista venyttelyä, tavoitteellista liikkuvutta ja foam roller + venyttely -tuntia. Lisäksi ohjaan rengastrapetsituntejamme.
Pyrin antamaan jokaiselle yksilöllistä palautetta, jotta oppilas saa kaiken irti treeneistämme. Haluan luoda rennon ja mukavan ilmapiirin, koska treenaamisen pitää olla ennen kaikkea kivaa. Tankotanssitunneillani kiinnitetään huomiota etenkin pyörähdystekniikkaan ja jalkojen ojennuksiin. Kokeilin tankoilua ensimmäisen kerran jo RSP:n edeltäjällä Adashalla 2010.

Piia Eremenko

Ohjaajana haluan tarjota uudenlaisia tapoja lähestyä tankoliikkeitä. Tunneillani on rento ja hyväntuulinen ilmapiiri, koska juuri sellainen olen kuulemma itsekin. Lajin löysin aikoinaan ihan sattumalta, mutta sain siitä uuden intohimon. Olen ohjannut Jyväskylän Ready Set Polella kesästä 2012 lähtien ja tanssinut aktiivisesti lähes kymmenen vuotta.

Johanna Hentunen

Minua näet eniten lasten kurssilla ja omaa koulutusryhmääni ohjaamassa. Lisäksi ohjaan tankotanssin tekniikkatunteja. Ohjaajana haluan auttaa jokaista löytämään sen oman tavan harrastaa tankotanssia. Tunneilla keskitytään positiivisen meiningin kautta hyvään perustekniikkaan, liikkeen flow’hun ja voiman kehittämiseen. Harrastin pitkään kamppailulaji taidoa. Löysin tankotanssin keväällä 2012 ja viehätyin heti vauhtiin ja hurjiin temppuihin. Koulutukseltani olen liikuntatieteiden maisteri.

Sanni Erämies

Tunneillani keskitytään hyvään perustekniikkaan, temppuihin ja voimankäyttöön. Minusta tärkeintä onkin perustekniikan hallitseminen: kun se on kunnossa, voit oppia ihan mitä vain. Yritän myös keksiä jokaiselle tunnille aina jonkin vähän harvinaisemman liikkeen. Haluan opettaa niin, että jokainen oppii itse hoksaamaan mitä eri liikeradat vaativat onnistuakseen. Tunneillani on rento tekemisen meininki. Kuulet täällä monesti ne biisit, joita soitan sillä hetkellä kotonakin repeatilla. Olen tankotanssinut syksystä 2011 hyvin tiiviisti ja esiintynyt niin monesti, että en osaa enää laskea kertoja.

Piiu Pekari

Haluan tunneillani pitää yllä rentoa ja iloista treenimeininkiä. Kannustan oppilaita löytämään uusia variaatioita tutuista liikkeistä. Minulle on tärkeää saada oppilaat kokemaan onnistumisen tunteita. Pyrinkin auttamaan kaikkia yksilöllisesti. Olen harrastanut telinevoimistelua 10 vuotta. Lisäksi olen kokeillut erikoisempiakin lajeja, muun muassa pelannut uppopalloa, sukeltanut ja soittanut pianoa. Tankotanssin aloitin vuonna 2011, mutta olen jo pienestä pitäen tykännyt temppuilla ja roikkua kaikkialla pää alaspäin.

Heidi Mäkinen

Aloitin ohjaamisen RSPllä syksyllä 2015 useamman vuoden tankotanssiharrastamisen jälkeen. Ennen tankotanssiin hurahtamista tanssin klassista balettia 10 vuotta, mikä näkyy minussa edelleen. Haluan tuoda tanssillisuutta tunneilleni liikkeiden siistin yhdistelyn ja hyvän perustekniikan hallitsemisen kautta.
Tunneillani tankoilua tehdään mahdollisimman yksilöllisesti. Minulle tärkeää on tarjota niitä liikkeitä, mihin kroppasi on valmis. Painotan ohjauksessani sitä, että jokainen voi harrastaa lajia omalla tavallaan – oli se sitten tosi tavoitteellista kisatreenausta tai vapaahetki sinulle arjen kiireestä. Bravuurini ohjaajana on jalkojen venyvyyttä vaativat liikkeet, joita tullaan näkemään tulevaisuudessa ohjaamillani jatkotason tunneilla. Itse elän onnistumisista, joten minulle tärkeintä on tarjota niitä muillekin.

Karoliina Hiltunen

Olen nauravainen ja utelias nuori joogin alku, ja ohjaan RSPllä ilmajoogaa. Innostun helposti ja nautin uusista ihmisistä ja asioista. Lopullinen innostus joogaan syntyi Balilla tehdessäni siellä puolen vuoden työharjoittelua ja heti Suomeen palattuani kävin RYT200-joogaohjaajakoulutuksen. Ohjaajana haluan olla lempeä, lämmin, helposti lähestyttävä ja hippusen verran ”hörhö”. Korostan tunneillani oman kehon kuuntelua ja puhun mielelläni kiitollisuudesta ja rohkeudesta, joista jokainen voi ottaa itselleen juuri sen verran kuin hyvältä tuntuu. Vapaa-ajallani harrastan itämaista tanssia, tankotanssia, bloggausta, diy-projekteja, koiran paijaamista, poikaystävän kanssa sohvan nurkkaan käpertymistä, käsitöitä, valokuvausta ja lukemista. Suurin osa ajastani kuluu opiskellessa, sillä suoritan kaksoistutkintoa psykologiasta ja yhteisöviestinnästä Jyväskylän yliopistossa. Joogassa eniten minua kiinnostaa se, kuinka paljon muutakin jooga voi olla, kuin vain fyysinen harjoitus. Nähdään matolla!

Teresa Kullström

Olen toiminut ohjaajana RSP:llä keväästä 2016, mutta ensimmäiset tankotanssituntini ohjasin Vaasassa syksyllä 2013. Olen kotoisin Loviisasta ja äidinkieleni on ruotsi, eli voin myös ohjata tunnit ruotsiksi jos on tarvetta. Olen käynyt Trainer Lab Basic -koulutuksen Helsingissä ja minulla on liikunnanohjaajan sertifikaatti (2013). Harrastan nykyään useampia akrobatialajeja ja pidän myös esiintymisestä. Ohjaajana haluan kannustaa jokaista kokeilemaan omia rajojaan ja viimeistelemään jokaisen liikkeen ja/tai liikesarjan. Tunneillani keskityn tekniikkaan ja voiman kehittämiseen jotta lajia voidaan harrastaa turvallisesti. Haluan luoda kannustavan ja turvallisen ilmapiirin tunneillani, jotta niille voi tulla juuri sellaisena kuin on, oli sitten kyse konkarista tai ensikertalaisesta.

Merja Kalaja

Ohjaan RSPllä ilmajoogatunteja. Olen koulutukseltani LitL ja toimin päätyönäni kehonhuollon lehtorina Jyväskylän Yliopistolla. Joogaopettajakoulutuksen  (RYT 200 ja Yin) olen käynyt Villa Mandalassa. Koulutuksen vahva anatominen näkökulma näkyy ohjauksessani asanoiden tarkoissa linjauksissa ja etenkin jatkotunneilla panostan liikkeiden virtaavuuteen. Myös pitkä taustani Pilates-ohjaajana ( Somatic pilates, Stott-pilates) näkyy tunneillani kehotietoisuuden merkityksen korostumisena. Tunneillani on turvallinen, hyväksyvä ja salliva ilmapiiri. Palauttava ilmajoogani on  harmoninen, eheyttävä ja rauhallinen harjoitus. Vahvistavilla ilmajoogatunneillani saat aina vaihtoehtoja oman taitotasosi mukaan niin halutessasi.

Martta Kallas

Ohjaan tankotuntien lisäksi joogatunteja, jotka ovat uutuuslajejamme. Viimeistelen parhaillaan RYT-200-joogakoulutusta Yoga Nordicilla Helsingissä (RYT= Registered Yoga Teacher, kansainvälisesti pätevä ja arvostettu joogakoulutus). Tähän mennessä olen pätevä Yinjooga I ja II sekä ilmajoogaohjaaja. Olen tankotanssinut aktiivisesti vuodesta 2011 saakka.
Olen rauhallinen ja kannustava opettaja. Tunneilla keskitytään siistiin perustekniikkaan. Tavoitteeni on saada oppilas tiedostamaan oma kehonsa paremmin. Se auttaa huomaamaan, miten pienikin toiminta voi vaikuttaa liikkeeseen ja sen ulkonäköön tosi paljon. Eniten haluan kehittyä tankotanssissa esiintyjänä – ilmaista itseäni ja tulkita musiikkia liikkeen avulla. Siksi toivonkin, että jokainen löytää tunneillani sen itselle ominaisen tyylin ja liikkumistavan. Olen koulutukseltani yhteiskuntatieteiden maisteri.

Sanna Laitinen

Aloitin tankotanssiohjaajana Ready Set Polella keväällä 2016. Tavoitteena ohjaajana on, että löydät vahvuutesi ja opit ilmaisemaan itseäsi juuri sellaisena kuin olet. Kaikille meille tutut “ei niin hyvät päivät” tuovat vain hyvän lisämausteen harjoitukseen. Musiikki motivoi tunneillani treenaamaan aktiivisesti sitä huonompaakin puolta. Olen harrastanut elämäni aikana liikuntaa laidasta laitaan. Nuorempana tanssin klassista balettia sekä intoilin telinevoimistelun ja yleisurheilun parissa. Sittemmin mukaan kuvioihin tuli laskuvarjohyppääminen, kalliokiipeily, lumilautailu ja jooga. Juoksen myös kartan ja kompassin kanssa metsässä. Tankotanssin aloitin syksyllä 2013, ja sillä tiellä ollaan edelleen. Tämä on huikean hieno laji! Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi tunneilleni. Lempeällä otteella autan sinua haastamaan oman mukavuusalueesi.

Kaisa Suisto

Aloitin treenaamisen RSP:llä keväällä 2013 ja ohjaajana kesällä 2016. Ohjaajana pyrin tarjoamaan jokaisella omanlaisensa tavan harrastaa tankoilua ja tarjota onnistumisen kokemuksia ja haasteita. Täydellinen tankotanssitunti on mielestäni sellainen, jolla oppii jonkun uuden liikkeen, nauttii jonkun vanhan tutun liikkeen kertaamisesta, sekä saa jonkun uuden haasteen, joka ei ehkä ihan heti onnistu, mutta joka joskus tulevaisuudessa tuntuu saavutettavissa olevalta. Harrastushistoriaani ennen tankoilua kuuluu kaikkea crossfitistä vatsatanssiin ja klassisesta baletista lattareihin. Minulta löytyy myös salainen aerobic- ja zumbamenneisyys, minkä saatat huomata lämmittelyissäni. Koulutukseltani olen biologi ja päiväsaikaan minut löytää perhosten parista yliopistolta. Lämpimästi tervetuloa tunneilleni!

Veera Kauppila

Olen RSPn tuoreimpia ohjaajakasvoja. Olen aloittanut rengastrapetsin treenaamisen Rovaniemellä sirkusharrastuksen parissa. Varsinaisia rengastrapetsitunteja aloitin ohjaamaan syksyllä 2016. Rengastuntien lisäksi ohjaan Ready Set Polella lasten akrobatiaryhmää. Tunneillani haluan tarjota reipasta treeniä ja haasteita, mutta korostan myös oman kehon tuntemusten kuuntelua. Sirkuksen ja rengastrapetsin lisäksi harrastan myös tanssia. Olen opiskellut Rovaniemellä liikuntaneuvojan tutkinnon, ja tällä hetkellä opiskelen Jyväskylän yliopistossa liikuntapedagogiikkaa. Tervetuloa temppuilemaan kanssani!

Merianna Rossi

RSP:llä minun juttuni on jooga. Jooga tarkoittaa minulle kehon ja mielen yhteyttä, treffejä itsen kanssa ja hyvinvointia edistäviä valintoja arjessa. Maton ulkopuolella harrastan voimailua, luonnossa liikkumista ja lukemista. Päivisin puuhailen Aikuiskasvatustieteen maisteriopintojen ja sisällöntuotantohommien parissa. Minun tunneillani keskitytään kuulostelemaan, mitä keho ja mieli kertovat, kun ylimääräinen häly hiljennetään. Mitä tapahtuu, kun et tavoittele tai suorita mitään? Tunneilla tutkimme virtaavaa liikettä ja hellimme kehoa pysähtymällä voimakkaiden tai lempeiden asanoiden äärelle. Sinä tiedät parhaiten, mitä tarvitset ja minä tuen sinua siinä antamalla selkeitä ohjeita ja erilaisia vaihtoehtoja. Olet hyväksytty ja arvokas juuri sellaisena kuin olet. Kohdataan!