Ohjaajat

Saara Ervasti

Tankotanssi, ilmajooga, kehonhuolto

Olen RSP:n perustaja-yrittäjä, joten akrobatialajien ja ilmajoogan kehittäminen ihan kaikissa muodoissaan on mulle se tärkein juttu. Tankotanssiohjaajana olen toiminut reilut 8 vuotta, ja ilmajoogaa olen päässyt ohjaamaan kahden vuoden ajan. Tankotanssitunneillani keskitytään puhtaaseen tekniikkaan sekä linjoihin ja liikkeen hengittävyyteen hyvää meininkiä unohtamatta. Olen tanssinut koko ikäni, joten ammennan inspiraatiota tunneille paljon tanssin maailmasta. Ilmajoogan parissa minulle on tärkeää tarjota jokaiselle omaa kehoa kunnioittava ja kuunteleva harjoitus.

Olen suorittanut Air Yoga I-koulutuksen syksyllä 2015, ja oma joogapolkuni on vienyt minua syvemmälle kehon ja mielen kokonaisvaltaisen työskentelyn maailmaan. Suoritan tällä hetkellä liikuntapedagogiikan sivuainekokokonaisuutta Jyväskylän Yliopistolla. Olen käynyt myös kilpailemassa tankotanssin saralla kansainvälisesti, ja hyllystäni löytyy mm. Britannian Pole2Pole Cupin kultamitali vuodelta 2013. Esiinnyn myös aktiivisesti, ja minut voi tilata keikalle.

Salla Oksanen

Ilmajooga

Olen käynyt RYT-200 multistyle-joogakoulutuksen keskittyen yinjoogaan ja hathajoogaan. RYT-200 on kansainvälisesti arvostettu joogakoulutus (RYT = Registered Yoga Teacher). Lisäksi olen kouluttautunut ilmajooga-ohjaajaksi Unnata Aerial Yogassa, kouluttajana Michelle Dortignac.
Minut tunnetaan erityisesti isosta naurusta ja sydämestäni. Harrastajat ovat kiitelleet minua innostavuudesta, kannustavuudesta, ymmärryksestä ja lempeästä puskemisesta eteenpäin. Joogakankaan lisäksi viihdyn maastopyöräreiteillä Laajavuoressa ja pitkin maailmaa sekä toimin opinto-ohjaajana päiväsaikaan.

Piia Eremenko

Tankotanssi, kehonhuolto, ilmajooga

Ohjaajana haluan tarjota uudenlaisia tapoja lähestyä tankoliikkeitä. Tunneillani on rento ja hyväntuulinen ilmapiiri, koska juuri sellainen olen kuulemma itsekin. Lajin löysin aikoinaan ihan sattumalta, mutta sain siitä uuden intohimon. Olen ohjannut Jyväskylän Ready Set Polella kesästä 2012 lähtien ja tanssinut aktiivisesti lähes kymmenen vuotta.

Teresa Kullström

Tankotanssi, kehonhuolto

Olen toiminut ohjaajana RSP:llä keväästä 2016, mutta ensimmäiset tankotanssituntini ohjasin Vaasassa syksyllä 2013. Olen kotoisin Loviisasta ja äidinkieleni on ruotsi, eli voin myös ohjata tunnit ruotsiksi jos on tarvetta. Olen käynyt Trainer Lab Basic -koulutuksen Helsingissä ja minulla on liikunnanohjaajan sertifikaatti (2013). Harrastan nykyään useampia akrobatialajeja ja pidän myös esiintymisestä. Ohjaajana haluan kannustaa jokaista kokeilemaan omia rajojaan ja viimeistelemään jokaisen liikkeen ja/tai liikesarjan. Tunneillani keskityn tekniikkaan ja voiman kehittämiseen jotta lajia voidaan harrastaa turvallisesti. Haluan luoda kannustavan ja turvallisen ilmapiirin tunneillani, jotta niille voi tulla juuri sellaisena kuin on, oli sitten kyse konkarista tai ensikertalaisesta.

Teresa on tällä hetkellä äitiysvapaalla.

Kaisa Suisto

Tankotanssi, Kehonpainotreeni

Aloitin treenaamisen RSP:llä keväällä 2013 ja ohjaajana kesällä 2016. Ohjaajana pyrin tarjoamaan jokaisella omanlaisensa tavan harrastaa tankoilua ja tarjota onnistumisen kokemuksia ja haasteita. Täydellinen tankotanssitunti on mielestäni sellainen, jolla oppii jonkun uuden liikkeen, nauttii jonkun vanhan tutun liikkeen kertaamisesta, sekä saa jonkun uuden haasteen, joka ei ehkä ihan heti onnistu, mutta joka joskus tulevaisuudessa tuntuu saavutettavissa olevalta. Harrastushistoriaani ennen tankoilua kuuluu kaikkea crossfitistä vatsatanssiin ja klassisesta baletista lattareihin. Minulta löytyy myös salainen aerobic- ja zumbamenneisyys, minkä saatat huomata lämmittelyissäni. Koulutukseltani olen biologi ja päiväsaikaan minut löytää perhosten parista yliopistolta. Lämpimästi tervetuloa tunneilleni!

Veera Kauppila

Rengastrapetsi, tankotanssi, kehonhuolto

Olen aloittanut rengastrapetsin treenaamisen Rovaniemellä sirkusharrastuksen parissa. Varsinaisia rengastrapetsitunteja aloitin ohjaamaan syksyllä 2016. Rengastuntien lisäksi ohjaan Ready Set Polella lasten akrobatiaryhmää. Tunneillani haluan tarjota reipasta treeniä ja haasteita, mutta korostan myös oman kehon tuntemusten kuuntelua. Sirkuksen ja rengastrapetsin lisäksi harrastan myös tanssia. Olen opiskellut Rovaniemellä liikuntaneuvojan tutkinnon, ja tällä hetkellä opiskelen Jyväskylän yliopistossa liikuntapedagogiikkaa. Tervetuloa temppuilemaan kanssani!

Riikka Aalto

Tankotanssi, kehonhuolto, kangasakrobatia, rengastrapetsi

Kokeilin tankotanssia ensimmäisen kerran kämppikseni kanssa syksyllä 2012, ”ihan vitsillä vaan, jooko?”. Kokeilukerta osoittautui sen verran hyväksi vitsiksi, että päätin tulla uudestaan. Ja taas uudestaan. Lähdin tankotanssitunnille siksi, että se oli yksinkertaisesti ihan älyttömän hauskaa. Oli mieletöntä huomata oppivansa vielä yli parikymppisenä itselleni haastavia uusia liikkeitä.

Tunneillani haluan kannustaa jokaista tekemään omalla tasollaan ja päivän fiiliksen mukaan. Itseään ei saa ottaa liian vakavasti ja vieressä treenaajaan on turha verrata. Olemme kaikki erilaisia liikuntataustoiltamme ja kehoiltamme, joku oppii uudet temput nopeasti, joku hitaammin, mutta oikealla asenteella ja harjoittelulla kaikki on mahdollista. Haluan myös kannustaa jokaista rohkeasti kokeilemaan itselleen parhaiten sopivia suoritustapoja. Harvoin löytyy yhtä oikeaa tapaa tehdä joku tankoliike.

Koulutukseltani olen liikunnan ja terveystiedon opettaja (LiTM). Tankotanssin lisäksi rakastan matkustamista, korealaisia draamasarjoja sekä hyvän ruuan ja viinin yhdistämistä.

Hulda Rankanen

Tankotanssi, kehonhuolto, kangasakrobatia

Olen harrastanut tankotanssia Helsingissä vuodesta 2008 ja opettanut lajia monta vuotta. RSPllä  aloitin tankotanssin ohjaamisen syksyllä 2017. Harrastustaustastani löytyy tankoilun lisäksi sirkusta, parkouria ja erilaisia tanssilajeja. Tankotanssissa nautin eniten lajin monipuolisuudesta ja uusien juttujen kokeilemisesta. Rakastan myös esiintymistä.

Haluan luoda tunneilleni rennon ja luottavaisen tunnelman. Tavoitteenani on tarjota kaikille sopivia haasteita ja avustaa jokaista. Keksin jatkuvasti uusia ideoita, joten tunneillani ei ole taatusti tylsää!

Johanna Juvonen

Tankotanssi, lattia-akrobatia

Aloitin RSP:n tankotanssitunnit aktiivisesti tammikuussa 2013 ja neljän vuoden jälkeen ryhdyin ohjaamaan tunteja. Laji vei heti mennessään monipuolisuutensa vuoksi. On mahtavaa oppia uusia paljon voimaa vaativia temppuja, mutta toisaalta joskus on myös ihana vain möngerrellä tangon juuressa hitaan musiikin tahtiin.

Ohjaajana minulle on tärkeää opettaa perustekniikaa, mutta saat tunneillani myös sopivasti haastetta. Olen kannustava ohjaaja ja tunneillani on sopivan rento meininki – kovasta treenistä huolimatta. Lajitaustaa itselläni on Kilpacheerleadingin parista, joten toisinaan tunneillani saatetaan treenailla myös akrobaattisia liikkeitä, kuten käsilläseisontoja tai kärrynpyöriä!

 

Riikka Partanen

Tankotanssi, rengastrapetsi

Pyrin tunneillani iloiseen tekemisen meininkiin! Opena roolini on tarkistaa, että tekniikka on kunnossa, mutta myös motivointi ja innostaminen ovat tärkeä osa työtäni. Tankotanssiopena erityisosaamistani ovat exotic- tunnit ja opetan, sekä esiinnyn myös burleskitaiteen parissa. Tankotanssissa nautin erityisesti luovuudesta, liikekielen vapaudesta ja tanssin kokonaisvaltaisesta fyysisyydestä. Opettaessani pyrin välittämään sitä tanssin riemua, jonka koen itse tanssiessani. Olen pätevöitynyt tankotanssiopettajaksi pole4fitin ohjaajakoulutuksessa ja minulla on opettajan pedagoginen pätevyys. Tankotanssin aloitin 2010.

Motto: kaikki mikä onnistuu on mahdollista ;)

Sanni Erämies

Tankotanssi, rengastrapetsi, kehonhuolto

Esittelyteksti tulossa.

Laura Koistinen

Tankotanssi, kehonhuolto

Olen tanssin harrastaja lähes neljän vuosikymmenen ja ohjaajakin jo yli kahdenkymmenen vuoden ajalta. Oma harrastuspolkuni on risteillyt baletista jazz-, nyky-, ja katutanssin kautta kilpatanssiin, showtanssiin ja edelleen tankotanssiin. Tanssin lisäksi liikunnallisiin rakkauksiini lukeutuvat mm. jooga ja lenkkeily, ja olen aina valmis innostumaan uusista lajeista!

Koulutukseltani olen FM ja tanssi-liiketerapeutti. Liikunnanohjausosaamistani olen täydentänyt mm. TUL:n ja Suomen Voimisteluliiton koulutuksilla sekä Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston tanssipedagogiikkaopinnoilla.

RSP:llä ohjaan tankotanssia ja kehonhuoltotunteja. Tilauksesta ohjaan myös mm. luovaa tanssia, liinavenyttelyä ja rentoutustunteja. Tanssijuuteni näkyy opetuksessani koreografisuutena ja ilmaisullisuutena, teknistä tarkkuutta unohtamatta. Tunneillani pääset haastamaan itseäsi kehosi omista lähtökohdista.

Ohjaajana olen kannustava, tarvittaessa vaativa, aina iloon, hyvään oloon ja liikkumisesta nauttimiseen rohkaiseva!

Rosa-Maria Tuisku

Pariakrobatia, Kehonpainotreeni

Ohjaan RSP:llä akrojoogaa, ja tunneillani on kannustava, leikkisä ja hyväksyvä tunnelma akrojoogan luonteen mukaisesti. Uskalla luottaa kaveriin, nosta kaveri ilmaan tai kokeile itse lentää ja huomaat tunnin jälkeen hymyn huulillasi ja rentoutuneen, mutta samalla energisen fiiliksen. Pidän tunneillani tärkeänä kunnioittaa treeniparia ja tehdä harjoitteita sen mukaan, miltä itsestä ja parista tuntuu. Pyrin myös antamaan yksilöllistä palautetta sekä haastamaan kokeilemaan vaikeudeltaan eri variaatioita liikkeistä.

Olen koulutukseltani luokan-, liikunnan- ja terveystiedonopettaja ja opiskeluaikana akrojooga vei minut totaalisesti mennessään. Entiselle futarille ja lentopalloilijalle lajin vaihdos akroon oli melkoinen, mutta olen onnellinen, että löysin niin paljon iloa tuovan lajin. Akrojoogan pariin kuuluu laidasta laitaan naurua ja onnistumisen hihkaisuja, jalkahapotusta sekä loppurentoutuksen tuomaa seesteisyyttä. Lämpimästi tervetuloa kokeilemaan!

Johanna Pekkarinen

Ilmajooga, Flow jooga

Esittelyteksti tulossa.

Riina Wiik

Ilmajooga

Esittelyteksti tulossa.

Saara Eloranta

Tankotanssi

Olen harrastanut tankotanssia vuodesta 2014 ja ohjaamisen RSP:llä aloitin kesällä 2018. Taustalla on harrastusura baletin ja muiden tanssilajien parissa. Tankotanssissa minua kiehtoo kehonpainoharjoittelun, temppuilua ja akrobatian sekä tanssillisuuden yhdistyminen. Tykkään myös esiintyä tangon kanssa.

Tavoitteena tunneillani on iloinen ja treeninmakuinen fiilis, ja haluan tarjota tankoilijoille kannustusta, onnistumisen elämyksiä ja sopivasti haastetta yksilöllisesti. Kaikkea ei ole tarkoituskaan oppia heti ja usein oikeat liikeradat löytyvät vasta monien toistojen kautta. Tangolla pitää kuitenkin myös päästä nautiskelemaan ja  intoilemaan omasta osaamista!

Koulutukseltani olen luokan-, liikunnan- ja terveystiedonopettaja.

Heta Korhonen

Tankotanssi

Kokeilin tankotanssia ensimmäisen kerran 2014, ja hurahdin nopeasti. Lajissa koukuttaa oman kehityksen huomaaminen, hauskuus ja monipuolisuus – yhtenä päivänä voi keskittyä nätteihin pyörähdyksiin, toisena haastaa itseään uusilla tempuilla, ja kolmantena fiilistellä kivoimpia juttuja lempparibiisin tahtiin.

Koulutukseltani olen bilsan, mantsan ja terveystiedon opettaja. Olen positiivinen ja kannustava ohjaaja, ja haluan antaa yksilöllistä palautetta jokaiselle.  Tunneillani treenataan iloisella meiningillä, omaa kehoa, tavoitteita ja sen päivän fiilistä kuunnellen. Tärkeää on hyvä perustekniikka ja ennen kaikkea liikkeestä ja liikkumisesta, uuden oppimisesta sekä itsensä ylittämisestä nauttiminen. Nähdään tunneilla!

 

Milla Salonen

Ilmajooga, Yin jooga, kehonpainotreeni

Syksyllä 2014 aloitin RSPllä tankotanssin, jonka kautta tieni vei tolppailusta rengastrapetsin pariin ja hieman myöhemmin ilmajoogan ja yin joogan ihmeelliseen maailmaan. Aloitin ohjaamaan Ready Set Polella keväällä 2018, tällä hetkellä ohjaan pääsääntöisesti ilmajoogaa. Polkuni joogaopettajana syvenee syksyn mittaa RYT200 –joogaopettajakoulutuksen parissa, keskittyen kokonaan yin joogaan.

Tunneillani haluan sinun löytävän juuri sinulle sopivan tavan liikkua ja rohkaista sinua kokeilemaan uusia juttuja, jotka alkuun voivat tuntua jännittäviltä ja jopa hieman pelottaviltakin.

Jarna Paalanen

Ilmajooga, Yin jooga, Flow jooga

Ohjaan joogaa ajatuksella, että paras harjoitus syntyy, kun ottaa vastaan sen, mikä on luontaisesti syntymässä kussakin tilanteessa sisältä päin. En ohjaa suorittamaan asanoita eli joogaliikkeitä  jotain ulkoista päämäärää kohti, vaan elämään kutakin hetkeä, aidosti, hengittämään ja ottamaan vastaan se, mikä on syntyäkseen.

Joogaharjoitus on aina matka omaan mieleen, vaikka se ulkoisesti näyttäisi sarjalta fyysisiä liikkeitä. Opetellaan olemaan läsnä, olemaan suorittamatta, huomaamaan kehon ja mielen viestejä ja olemaan itselle armollisia – tai välillä vähän vaatimustasoa nostaviakin, tarpeen mukaan. Ohjaajana annan tunneillani ohjeita ja avustan sinua tekemään omaa harjoitustasi, oman hengityksesi tukemana.

Jooga, liikunta, kehonhuolto, luonnollisuus, hyvä ravinto ja lepo ovat elämässäni tärkeitä. Nautin hiljaisuudesta, rauhasta, kauneudesta. Rakastan värejä, vuodenaikoja, merta ja järviä, tuoksuja, kynttilänvaloa, käsitöitä, hyviä kirjoja ja musiikkia. Näitä asioita yhdistelen tunneillani.

Vierailevat ohjaajat

Martta Kallas

Tankotanssi, kehonhuolto, Yin jooga

Olen tankotanssinut aktiivisesti vuodesta 2011 saakka. Ohjaan tankotuntien lisäksi joogatunteja. Viimeistelen parhaillaan RYT-200-joogakoulutusta Yoga Nordicilla Helsingissä (RYT= Registered Yoga Teacher, kansainvälisesti pätevä ja arvostettu joogakoulutus). Tähän mennessä olen pätevä Yinjooga I ja II sekä ilmajoogaohjaaja.
Olen rauhallinen ja kannustava opettaja. Tunneilla keskitytään siistiin perustekniikkaan. Tavoitteeni on saada oppilas tiedostamaan oma kehonsa paremmin. Se auttaa huomaamaan, miten pienikin toiminta voi vaikuttaa liikkeeseen ja sen ulkonäköön tosi paljon. Eniten haluan kehittyä tankotanssissa esiintyjänä – ilmaista itseäni ja tulkita musiikkia liikkeen avulla. Siksi toivonkin, että jokainen löytää tunneillani sen itselle ominaisen tyylin ja liikkumistavan. Olen koulutukseltani yhteiskuntatieteiden maisteri.

Merja Kalaja

Ilmajooga

Olen koulutukseltani LitL ja toimin päätyönäni kehonhuollon lehtorina Jyväskylän Yliopistolla. Joogaopettajakoulutuksen  (RYT 200 ja Yin) olen käynyt Villa Mandalassa. Koulutuksen vahva anatominen näkökulma näkyy ohjauksessani asanoiden tarkoissa linjauksissa ja etenkin jatkotunneilla panostan liikkeiden virtaavuuteen. Myös pitkä taustani Pilates-ohjaajana ( Somatic pilates, Stott-pilates) näkyy tunneillani kehotietoisuuden merkityksen korostumisena. Tunneillani on turvallinen, hyväksyvä ja salliva ilmapiiri. Palauttava ilmajoogani on  harmoninen, eheyttävä ja rauhallinen harjoitus. Vahvistavilla ilmajoogatunneillani saat aina vaihtoehtoja oman taitotasosi mukaan niin halutessasi.

Sanna Laitinen

Tankotanssi

Aloitin tankotanssiohjaajana Ready Set Polella keväällä 2016. Tavoitteena ohjaajana on, että löydät vahvuutesi ja opit ilmaisemaan itseäsi juuri sellaisena kuin olet. Kaikille meille tutut “ei niin hyvät päivät” tuovat vain hyvän lisämausteen harjoitukseen. Musiikki motivoi tunneillani treenaamaan aktiivisesti sitä huonompaakin puolta. Olen harrastanut elämäni aikana liikuntaa laidasta laitaan. Nuorempana tanssin klassista balettia sekä intoilin telinevoimistelun ja yleisurheilun parissa. Sittemmin mukaan kuvioihin tuli laskuvarjohyppääminen, kalliokiipeily, lumilautailu ja jooga. Juoksen myös kartan ja kompassin kanssa metsässä. Tankotanssin aloitin syksyllä 2013, ja sillä tiellä ollaan edelleen. Tämä on huikean hieno laji! Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi tunneilleni. Lempeällä otteella autan sinua haastamaan oman mukavuusalueesi.

Heidi Tiusanen

Tankotanssi

Aloitin ohjaamisen RSPllä syksyllä 2015 useamman vuoden tankotanssiharrastamisen jälkeen. Ennen tankotanssiin hurahtamista tanssin klassista balettia 10 vuotta, mikä näkyy minussa edelleen. Haluan tuoda tanssillisuutta tunneilleni liikkeiden siistin yhdistelyn ja hyvän perustekniikan hallitsemisen kautta.
Tunneillani tankoilua tehdään mahdollisimman yksilöllisesti. Minulle tärkeää on tarjota niitä liikkeitä, mihin kroppasi on valmis. Painotan ohjauksessani sitä, että jokainen voi harrastaa lajia omalla tavallaan – oli se sitten tosi tavoitteellista kisatreenausta tai vapaahetki sinulle arjen kiireestä. Bravuurini ohjaajana on jalkojen venyvyyttä vaativat liikkeet, joita tullaan näkemään tulevaisuudessa ohjaamillani jatkotason tunneilla. Itse elän onnistumisista, joten minulle tärkeintä on tarjota niitä muillekin.

Heidi Lukkarinen

Tankotanssi, kehonhuolto, rengastrapetsi

Pyrin antamaan jokaiselle yksilöllistä palautetta, jotta oppilas saa kaiken irti treeneistämme. Haluan luoda rennon ja mukavan ilmapiirin, koska treenaamisen pitää olla ennen kaikkea kivaa. Tankotanssitunneillani kiinnitetään huomiota etenkin pyörähdystekniikkaan ja jalkojen ojennuksiin. Kokeilin tankoilua ensimmäisen kerran jo RSP:n edeltäjällä Adashalla 2010.

Pauliina Turpela

Ilmajooga, Flow jooga

Olen energinen liikunnan lähettiläs. Ammatiltani olen liikunnanohjaaja (AMK) sekä pilatesopettaja ja tuleva liikuntatieteiden maisteri. Opettajana olen tarkka, mutta kannustava sekä muut huomioon ottava. Vapaa-ajalla harrastan kilpatanssia sekä joogaan aktiivisesti. Vuodenajan mukaan tykkään myös lasketella ja golfata. Nautin liikunnasta kaikissa sen muodoissa ja haluankin jakaa liikunnan iloa ohjauksessani myös muille! Nautin siitä, että pääsen opettamaan ihmisille jotain uutta itsestään ja ylittämään omat pelkonsa. Ilmajooga- ja flowjooga -tunneillani vahvistat ja huollat niin kehoasi kuin mieltäsi!

Merianna Rossi

Ilmajooga, Yin-jooga, Flow jooga

Jooga tarkoittaa minulle kehon ja mielen yhteyttä, treffejä itsen kanssa ja hyvinvointia edistäviä valintoja arjessa. Minun tunneillani keskitytään kuulostelemaan, mitä keho ja mieli kertovat, kun ylimääräinen häly hiljennetään. Mitä tapahtuu, kun ei tavoittella tai suoriteta mitään? Tunneilla tutkimme liikettä ja asanoita meditatiivisesta tilasta nauttien. Annan selkeitä ohjeita ja erilaisia vaihtoehtoja asanoihin, joten minun tunneilleni voit tulla juuri sellaisena kuin olet.